Hoofdmenu
Bezoekers

 296990 Bezoekers

 1 Bezoeker online

Giant Taartvluchten op Urk 2017 nieuwsbrief 2

Algemeen

Over twee weken gaan we van start. Met de huidige weersomstandigheden kunt u het nog niet voorstellen, maar zodra de taartvluchten op Urk starten begint de zomer weer opnieuw.

De taartvluchten familie wordt steeds groter. Waar de taartvluchten al een aantal jaren niet meer weg te denken is als toetje op het programma van de afdeling Friesland, breidt de besmetting steeds verder uit naar de gehele Sector 4. Maar ook liefhebbers uit andere afdeling weten steeds beter de weg naar onze taartvluchten te vinden.

De taartvluchten staan bekend om de speciale gezelligheid en een zeer grote prijzentafel voor iedere liefhebber. Steeds meer liefhebbers vinden het dan ook leuk om de klok te zetten en een poging te wagen om een leuke prijs te verdienen met de wedstrijden. Dit betekent niet dat er geen invliegduiven mogen worden ingekorfd. Waar op het reguliere programma niet meer met invliegduiven gevlogen mag worden, blijft dit voor de taartvluchten gewoon in tact.

Voor de wedstrijden hebben we een aantal wijzigingen doorgevoerd om aan onze hoofddoelstelling te blijven voldoen. De hoofddoelstelling is dat we zoveel mogelijk liefhebbers een goede kans willen bieden om mee te doen aan de competitie tot de laatste vlucht.

Let op de feestavond is ook anders dan alle voorgaande edities. Lees daarom deze nieuwsbrief heel goed door.

Giant.jpg

De belangrijkste wijzigingen:

De Competitie

Het totaal klassement:

1. Er komen uitslagen van drie districten.

District Oost, inkorvers in inkorfcentrum Zuidhorn en Hoogeveen, alleen leden uit afdeling 10.

District Midden, inkorvers in inkorfcentrum Noordwolde, Drachten en Zwaagwesteinde. Leden uit ACG B, C, D, E afdeling 11.

District West, inkorvers in inkorfcentrum Urk en Balk. Leden ACG A en F.

Leden korven in bij een inkorfcentrum in hun eigen district. Leden die om motiverende reden buiten hun eigen district inkorven dienen dat te melden via taartvluchten@gmail.com . De commissie zal dan bekijken of deze leden alsnog meegenomen kunnen worden in de competitie. In principe riskeren deze leden uitsluiting van de competitie.

2. Per district wordt er een uitslag gemaakt 1 op 2

3. Indien er op de eerste vlucht minder dan 500 duiven komen in een district, dan wordt dit district ingedeeld in het naast gelegen district. District Oost bij district Midden, District Midden, bij district Oost. District West bij district Midden.

4. De punten voor het totaal klassement komen uit de districten. Dit geldt voor alle zes de vluchten.

Jonge duiven:

De late jongencompetitie is gelijk aan de voorgaande edities. Er wordt 1 uitslag per vlucht gemaakt, 1 op 2, over het gehele vlieggebied. Deze uitslag bevat alleen vooraf opgegeven late jongen. Zie voor de lijst met geregistreerde late jongen www.taartvluchten.nl. Controleer deze lijst goed. Reclame op deze lijst is mogelijk t.m. 28 september 2017.

Vergeet niet om 2 euro per opgegeven late jongen voor de eerste vlucht te betalen op bankrekeningnummer NL30RABO0146466993 PV Flevoland, Urk. Vermeld daarbij ook uw lidnummer.

Feestavond

In alle voorgaande edities werd de feestavond gehouden op de avond van de laatste drie vluchten.

De commissie heeft besloten om dit jaar dit anders te doen. De feestavond wordt nu gehouden op vrijdag 27 oktober 2017.

De zaal zal open zijn vanaf 17.00 uur ’s middags. Het officiële gedeelte zal starten om 19.30 uur met de jeugd. Tussen 17.00 uur en 19.30 uur kunt u genieten van gratis vis. Dus probeer tijdig aanwezig te zijn, want er is geen betere vis in Europa te vinden dan op Urk.

Van de liefhebbers die prijzen hebben gewonnen op de vluchten en/of in de klassementen verwachten wij dat ze persoonlijk hun prijzen komen ophalen. De commissie steekt het hele jaar veel tijd in het organiseren van deze mooie vluchten, van u mag dan ook verwacht worden dat u dit waardeert met het aanwezig zijn op de feestavond.

Met het verzetten van de feestavond denken wij meer rust te creëren bij de commissie en bij de liefhebbers. Het laatste weekeinde is met drie vluchten altijd erg hectisch.

Inkorfprijzen

Om maar met de deur in huis te vallen, de basis inkorfprijs is 60 eurocent per duif.

Inzet op de wekelijkse attractieprijzen in het totaal klassement is 25 eurocent per duif/per week, tevens maakt u dan kans op de kampioenschapsprijzen. Dit is verplicht als u wilt klokken, anders komen de duiven niet in de uitslag.

Opgegeven late jongen worden gratis ingekorfd en doen ook gratis mee voor alle prijzen en kampioenschappen (zie de lijst op www.taartvluchten.nl).

Samengevat betaalt u voor een vrachtduif 60 cent. Voor een prijsduif 85 cent.

Waar dienen de deelnemers van de GIANT taartvluchten op te letten?

- Zorg dat uw naam duidelijk op de klok of het elektronisch systeem staat.

- Gebruik altijd VLUCHT 1 in jouw elektronisch systeem, breng het aantal duiven in onder niveau 1.

- Heb je een Benzing M1? Verwijder vooraf het vluchtprogramma!

- Check vooraf nog even of al jouw duiven gechipt zijn.

- Constateer zoveel mogelijk elektronisch. Gummiringen kan wel, maar kost natuurlijk veel tijd bij inkorven en afslaan.

- Klokken waarin met gummi’s wordt gedraaid, dienen volledig gesteld aangeboden te worden aan een commissielid.

- Vul het deelnemersformulier in en geef de goede coördinaten op. Het deelnemersformulier komt o.a. op www.taartvluchten.nl te staan, maar zal ook bij het inkorflokaal aanwezig zijn.

- Vul elke vlucht het vluchtformulier in. Het vluchtformulier komt o.a. op www.taartvluchten.nl te staan, maar zal ook bij het inkorflokaal aanwezig zijn.

- U dient een kopie entlijst van alle door uw in te korven duiven in te leveren bij de organisatie. Dit geldt ook voor diegene die met alleen vrachtduiven speelt.

Inkorven

Inkorven kunt u dit jaar voor het eerst ook bij PV Vice Versa te Drachten en bij PV Hoogeveen te Hoogeveen. Ook de gebruikelijke lokalen van de afgelopen jaren doen dit jaar weer mee, nl De Zwaluw Zwaagwesteinde, PV Naar Huis te Zuidhorn, De Vredesduif Noordwolde, De Blauwband Balk en uiteraard PV Flevoland Urk.

De detailinformatie per inkorfcentrum krijgt u in de nieuwsbrief van volgende week. Deze detailinformatie zal bestaan uit inkorftijden, adres inkorflocatie en contactpersonen.

Zorg dat u alles bij u heeft en lever het compleet ingevulde deelnemersformulier, vluchtformulier en entlijst in. Alle formulieren levert u in bij de penningmeesters van het inkorfcentrum.

Zit de reis tegen en wil je toch inkorven, bel dan even met de contactpersonen.

Vliegprogramma 2017

Het definitieve vliegprogramma voor 2017 wordt:

30-09  Duiven

07-10  Boxtel

14-10  Roosendaal

21-10  Den Helder, Roodeschool en Duffel

NB bij oostenwind wijken wij uit naar een Oostelijk gelegen losplaats, dit ter bescherming van de late jongen. Hierbij blijft Duiven, Duiven. Wordt Boxtel Gennep en wordt Roosendaal Weert. Bij Duffel kijken we in dit geval naar de omstandigheden voor dat weekeinde.

De eerste taartvlucht is de laatste jaren wat in discussie geweest, omdat we graag het verlies onder controle willen houden. Er is daarom besloten om de eerste vlucht vanaf Duiven te vervliegen. Omdat dit het kampioenschap voor de liefhebbers aan de Zuidkant kan beïnvloeden is besloten om 1 aftrekvlucht in het leven te roepen voor het Totaal kampioenschap, met als voorwaarden dat deze aftrekvlucht niet geldt voor Roodeschool en Den Helder. Op deze manier blijft het specifieke karakter van de taartvluchten bewaard, want niemand is voor het laatste weekeinde kampioen en de vluchten Roodeschool en Den Helder zorgen altijd voor verrassingen.  

Lostijden en melden

De lostijd worden via WhatsApp bekend gemaakt aan iedereen die op het deelnemersformulier zijn 06-nummer heeft opgegeven. Verder is er een publicatie op www.taartvluchten.nl.

Iedere deelnemer met prijsduiven is verplicht minimaal zijn eerste duif te melden. Melden gaat via de website www.taartvluchten.nl. Mocht u er niet uitkomen of heeft u geen computer, maak dan afspraken met een sportvriend.

Prijzen

We hebben een mooi scala aan prijzen gesponsord gekregen. Zo zijn er buiten de weekprijzen, die ingevuld worden door mooie vis of vlees pakketten, bijvoorbeeld een tablet en Mega Systeem te winnen. We proberen zo veel mogelijk mensen een prijs te laten winnen, dus er zullen ook verrassingsprijzen verdeeld worden.

Deze prijzen worden tijdens de feestavond op 27 oktober persoonlijk in de vorm van een bon aan u uitgekeerd. Deze bonnen kunt u later op de avond inwisselen voor de behaalde prijzen. U dient de gewonnen prijzen persoonlijk op te komen halen. Wij doen veel werk om zoveel mogelijk prijzen voor u te regelen. Het is dan ook niet meer als reëel om van u te verwachten dat u persoonlijk de prijzen in ontvangst komt nemen.

U zult merken dat het afreizen naar Urk van zelf gaat, dit vooral omdat de gezelligheid op taartvluchtavonden ongekend zijn. Veel liefhebbers nemen ook hun partner mee en we vernemen dat deze het ook altijd bijzonder naar hun zin hebben.

Bonnenverkoop

Het steeds groter worden van de taartvluchten brengt met zich mee dat de bonnenverkoop ook groter wordt. We hebben dan ook besloten om deze verkoop te splitsen in twee delen. Op www.bonnenverkoop.nl vindt u alle informatie rond de bonnenverkoop. Zit er een leuke bon voor u bij, schroom niet, de opbrengsten gaan naar het goede doel Ronald McDonaldhuis in Leeuwarden.

GIANT TAARTVLUCHTEN VOOR IEDEREEN EN REUZE GEZELLIG 

Wij, als commissie, hebben er ongelooflijk veel zin in. Wij proberen ook dit jaar weer om u een fantastisch spektakel te bieden met veel prijzen en gezelligheid. Hopelijk geniet u er net zo van als ons. 

Jeugd

De deelnemende jeugd heeft altijd prijs dat geld zowel voor de prijzen per vlucht als voor het eindklassement over zes GIANT taartvluchten.

In het jeugd eindklassement wint de kampioen een waardebon van 100 euro bij een bekende speelgoedwinkel en de anderen leuke prijzen op het niveau dat u de vorige jaren van ons gewend bent.

Kampioenschappen

- Over alle zes GIANT taartvluchten wordt een klassement opgemaakt; onaangewezen 1 : 10 verfijnd. Punten uit het district. Er zijn tien kampioenen, waarbij de winnaar de wisselbokaal en een super prijs ontvangt. In totaal is er in deze discipline een groot bedrag aan prijzen (heel veel visprijzen) te winnen.

- Over de vluchten Duiven, Boxtel, Roosendaal en Duffel vindt een apart kampioenschap voor de late jongen plaats; onaangewezen 1 : 10 verfijnd. Er zijn vijf Kampioenen. Met de late jongen is er een groot bedrag aan prijzen te winnen. Als kampioen in de late jongencompetitie wint u een super prijs.

- Over de vluchten Duffel, Den Helder en Roodeschool wordt een zgn triokampioenschap gehouden. Het eerste trio bestaat uit de eerste aangewezen duif op de drie vluchten, het tweede trio bestaat uit de tweede aangewezen duif op de drie vluchten etc etc. Men is vrij in het zetten van het aantal trio's. De volgorde van klassering is het trio met de meeste prijzen (drie prijzen gaat voor twee prijzen) en de meeste punten. Ook hier veel prijzen te winnen, met een aansprekende hoofdprijs.

- Over de vluchten Roodeschool 2015 en 2016 (uitslagen zie website) en Roodeschool 2017 krijgt de asduif (drie prijzen en de meeste punten) de zgn. Roodescholerbokaal.

- Over de vluchten Den Helder 2015 en 2016 (uitslagen zie website) en Den Helder 2017 krijgt de asduif (drie prijzen en de meeste punten) de zgn. Nijedieperbokaal.

Weekprijzen

Elke week wordt er gevlogen om een ruim prijzenpakket, waarbij er wordt gestreefd om zoveel mogelijk prijzen te verdelen over zoveel mogelijk liefhebbers. De eerste prijs over het geheel krijgt een visschotel. Zowel met Oude duiven -  jonge duiven als late jongen kunnen hele mooie vlees- of visprijzen gewonnen worden.  Daarnaast zullen er ook nog een aantal verrassingsprijzen worden verdeeld.

Alle uitslagen zullen 1 op 3 zijn, dus de kans om een prijs te winnen is een stuk groter. Tevens hoeft u niet eerste te zitten om met een hele leuke prijs naar huis te gaan.

Dus elke week zijn er veel prijzen te winnen door heel veel liefhebbers!

Goede doelen

Zoals u wellicht weet is sinds de start ons eerste goede doel het Ronald McDonaldhuis in Friesland verblijd met ruim € 25.000,00. Wij hebben ook dit jaar besloten om als tweede goede doel onze eigen postduivensport te nemen. Hiervan hebben we het project van de afdeling rond live-camera al eens mee gesteund. Wij zullen meer van dit soort vernieuwings- en toekomst projecten voor onze hobby vanuit dit potje steunen.

Uitslaan

U kunt uw klokken gewoon afslaan in het lokaal waar u ook ingekorfd heeft. Op verschillende manieren zullen wij u informeren over het tijdstip van afslaan binnen ieder lokaal.

Heeft u vragen?

De hoofd organisatie is in handen van Simon Zeeman, het makkelijkste is om hem een e-mail te sturen via taartvluchten@gmail.com, bellen mag via 06-23801027, maar er wordt niet gegarandeerd dat uw telefoontje snel beantwoord wordt.

Giant.jpg


Creatie datum: 31/08/2015 : 12:51
Laatste wijziging: 14/09/2016 : 08:26
Categorie: - Actueel
Pagina gelezen 2543 keren

Kalender