Najaarsklassiekers 2019
Taartvluchten 2018
Bezoekers

 9583 Bezoekers

 1 Bezoeker online

Giant Taartvluchten op Urk 2018 Nieuwsbrief 3
 

Algemeen

A.s zaterdag 29 september gaat het los, it giet oan. In deze nieuwsbrief de laatste informatie die van belang is voor de taartvluchten. Wij wensen iedereen veel succes en plezier toe tijdens de taartvluchten op Urk.

  

Het Weer en wijziging losplaats

Wij voelen ons gelukkig met de voorspellingen mbt het weer voor het eerste taartweekend. Hoe anders was dat verleden jaar. Alleen zijn de verwachtingen mbt de wind nog wel wat wisselend. Uit ervaring weten we dat duivenmelkers ook tijdens de taartvluchten wat last van zenuwen hebben en graag willen weten wat de losplaats wordt voor die zaterdag. Besluiten omtrent het wijzigen van losplaats vanwege de wind worden vrijdagmorgen genomen, niet eerder. Degenen die de besluiten nemen hebben lange ervaring binnen de duivensport, dus zijn ook niet snel van hun stuk te krijgen. Kortom pogingen om invloed uit te oefenen hebben weinig nut en is zonde van de energie.

   

Giant.jpg

   

Late jongen

Deelnemers met speciaal geregistreerde late jongen dienen het opgegeven aantal duiven x 2 euro over te maken op:

  

PV Flevoland, Urk, IBAN NL30RABO0146466993 mvv uw lidnummer

     

Zorg dat dit bedrag voor de eerste vlucht op de rekening staat, anders worden u duiven niet opgenomen in de uitslag.

Na betaling doen deze duiven gratis mee aan de taartvluchten en komen in aanmerking voor alle prijzen die er zijn te winnen tijdens de taartvluchten.

De lijst met geregistreerd late jongen vindt u op www.taartvluchten.nl

    

   

Inkorflokalen

Wij zijn heel trots en dankbaar voor de samenwerking met diverse verenigingen om taartvluchten voor veel mensen mogelijk te maken.

  

Naar Huis Zuidhorn

Het inkorflokaal buiten de grenzen van de afdeling Friesland en vast inkorfcentrum binnen de taartvluchtenfamilie.

   

Het adres inkorflokaal is: Sportcomplex van Starkenborgkanaal Z.Z. 2c 9801 TA Zuidhorn.  (voor plattegrond: zie website van korfbalclub ZUNOBRI)

   

Eerste vlucht Inkorftijden: 17.00 -20.30  De koffie is gratis.

Vanaf tweede vlucht: 17.00 – 19.00 De koffie blijft gratis

   

Dit inkorflokaal maakt gebruik van Unikon en Tipes als constateersystemen.

Voor gebruikers van andere systemen geldt dat zij zelf de inkorfantenne moeten meenemen en uiteraard de kennis om die te gebruiken.

   

Contactpersoon: JJ van Doormaal (reserve centrumleider: Klaas Hansma)

Contact liefst per mail: j.j.van.doormaal@home.nl

Contact: 06-47961685 b.g.g. 0594-503392

   

   

Vice Versa Drachten

Nieuw binnen de taartvluchten familie.

   

Het adres inkorflokaal is: Noorderdwarsvaart 84 E, Drachten

   

Inkorftijden: 18.45 -19.45 u.

   

In dit lokaal kan er met alle inkorfsystemen worden ingekorfd

    

Contactpersoon: Simon Kuipers 0512-303048 of 06-53339353

   

   

De Zwaluw Zwaagwesteinde

Al vele jaren inkorfcentrum voor de taartvluchten. Dit inkorfcentrum heeft al heel wat kampioenen voortgebracht op de taartvluchten.

    

Het adres inkorflokaal is: Miedloane 12, Zwaagwesteinde (De Westereen)

    

Inkorftijden: 18.30 -19.30 u.

   

Dit inkorflokaal maakt gebruik van Mega als constateersystemen.

Voor gebruikers van andere systemen geldt dat zij zelf de inkorfantenne moeten meenemen en uiteraard de kennis om die te gebruiken.

     

Contactpersoon: Jouke Rottine

Contact liefst per mail: j.rottine@knid.nl

     

   

De Vredesduif Noordwolde

Dit inkorfcentrum is het oudste inkorfcentrum binnen de taartvluchten buiten Urk.

   

Het adres inkorflokaal is: Industrietraat 1a, 8391 AG Noordwolde

   

Eerste vlucht inkorftijden: 18.30 – 19.30 (auto komt om 20.00 uur)

   

Vanaf tweede vlucht inkorftijden: 19.00 -20.45 u.

   

Dit inkorflokaal maakt gebruik van alle constateersystemen.

     

Contactpersonen: A.J. de Jong, 06-53140766, Cor de Jong, 0561-613720, hc.de.jong@home.nl

    

   

De Blauwband Balk

Ook in de ZW-hoek van Friesland wordt al weer enkele jaren taartvluchten ingekorfd.

   

Het adres inkorflokaal is: Tjalke de Boerstrjitte 8d, Balk

   

Inkorftijden: 19.30 -21.00 u.

   

Dit inkorflokaal maakt gebruik van alle constateersystemen. Voor Unikon het basisstation meenemen.

  

Contactpersonen: ???????

  

   

Flevoland Urk

Basis inkorfcentrum van de taartvluchten.

   

Het adres inkorflokaal is: Vormtweg 7n, Urk (naast de parkeerplaats van SV Urk)

   

Inkorftijden: 20.00 -22.00 u.

      

Dit inkorflokaal maakt gebruik van alle constateersystemen. Voor Tauris alle spullen voor het inkorven en inlezen meenemen plus de kennis over deze klok.

   

Contactpersonen (tevens hoofdcontactpersoon van de gehele organisatie): Simon Zeeman, 06-23801027, taartvluchten@gmail.com.

  

   

Formulieren

U dient een kopie van uw entlijst mee te nemen naar het lokaal waar u inkorft.

    

Op de website www.taartvluchten.nl vindt u de deelnemersformulier voor de betreffende vlucht. Dus elke week een nieuw formulier, dit formulier dient u altijd in te vullen ook als u alleen vrachtduiven mee heeft.

  

Op de website www.taartvluchten.nl vindt u een deelnameformulier. Als u uw 06 nummer doorgeeft krijgt op de wedstrijddagen de lostijden van de vluchten. Let op !! Jeugdleden dienen altijd dit formulier in te vullen. Op deze manier vergeten wij geen enkel jeugdlid, dit zou heel vervelend zijn.

   

   

Lostijden en melden

De lostijd wordt via Whatsapp bekend gemaakt aan iedereen die op het deelnemersformulier zijn 06-nummer heeft opgegeven. Verder is er een publicatie op www.taartvluchten.nl.

   

Verleden jaar was er wat commentaar op de Whatsapp groep. De Whatsapp groep werd en wordt nog steeds gebruikt als sociale informatiegroep.

   

Om de deelnemers die alleen serieuze informatie willen tegemoet te komen worden er een extra app groep aangemaakt, waarin alleen informatie mag worden gedeeld over de lossing en eventuele aanvullingen van de lokalen over inkorf- en afslaan tijden.

   

Deze informatie wordt ook gedeeld in de sociale groep. Dus wil je daar liever aan meedoen dan kan dat op het deelnemersformulier aangegeven worden.

   

Iedere deelnemer met prijsduiven is verplicht minimaal zijn eerste duif te melden. Melden gaat via de websitewww.taartvluchten.nl. Mocht u er niet uitkomen of heeft u geen computer, maak dan afspraken met een sportvriend

   

     

Bonnenverkoop

De bonnenverkoop zal dit jaar plaats vinden opwww.duivenveilingen.nl . De site waar uw als organisatie uw bonnenverkoop gratis kan laten plaats vinde

   

Wij zijn dan ook blij met deze mogelijkheid en vanaf 27 september kunt u in drie veilingen topbonnen, subtopbonnen, bonnen voor iedere portemonnee bemachtigen. Geheel in lijn van de taartvluchten, voor iedereen wat wils.

   

   

GIANT TAARTVLUCHTEN VOOR IEDEREEN EN REUZE GEZELLIG 

Wij, als commissie, hebben er ongelooflijk veel zin in. Wij proberen ook dit jaar weer om u een fantastisch spektakel te bieden met veel prijzen en gezelligheid. Hopelijk geniet u er net zo van als ons. 

    

     

Jeugd

De deelnemende jeugd heeft altijd prijs dat geld zowel voor de prijzen per vlucht als voor het eindklassement over zes GIANT taartvluchten.

In het jeugd eindklassement wint de kampioen een waardebon van 100 euro bij een bekende speelgoedwinkel en de anderen leuke prijzen op het niveau dat u de vorige jaren van ons gewend bent.

  

    

Uitslagen en nieuwe samenwerking

Ook in het maken van de uitslagen willen we verder professionaliseren. Wij zijn heel blij met de samenwerking met Allpigeons, www.alpi.eu.

   

Het zal de organisatie verder ontlasten. En de kwaliteit van de uitslagen zal volgens ons zeker toenemen.

   

Dit alles wordt allemaal gesponsord door dit bedrijf, dus zal geen invloed hebben op het eindresultaat voor het goede doel.

    

   

Goede doelen 

Het goede doel is van de start van de taartvluchten het Ronald McDonaldhuis in Leeuwarden. Vanwege gewijzigd beleid van het ziekenhuis gaat dit huis haar deuren sluiten. Sinds verleden jaar zijn we binnen het Ronald McDonald gebeuren verschoven naar het langdurig verblijf in Beetsterzwaag. Dus we blijven als taartvluchten onze steun geven aan dit belangrijke werk voor de kinderen die door ziekte in problemen komen en door dit soort huizen hun directe familie in de buurt kunnen hebben op een heel belangrijk moment in hun leven.

    

    

Samenwerking

De taartvluchten op Urk wordt vanaf de start ondersteunt door het afdelingsbestuur van de afdeling Friesland. Zo stelt deze belangeloos de container voor het vervoer beschikbaar. Jelle Kooistra mede losser van de duiven van afdeling Friesland en Nationaal losser is ook de losser voor de taartvluchten. Wij willen het bestuur en de vervoerscommissie van de afdeling Friesland’96 hartelijk danken voor deze samenwerking.

  

   

DE FEESTAVOND

De GIANT taartvluchten feestavond is vrijdag 26 oktober vanaf 18.00 uur in het gebouw van PV Flevoland. Van 18.00 uur tot 19.30 uur zijn er verschillende versnaperingen, zoals vis. Vanaf 19.30 uur prijsuitreiking jeugd. Daarna worden de prijzen uitgereikt van de vluchten, daarnaast zullen de prijzen van de diverse kampioenschappen uitgereikt worden. Verder zal het bestuur van Afdeling Friesland’96 de cheques overhandigen aan de goede doelen; Het Ronald McDonaldhuis Beetsterzwaag en de Postduivensport.

   

    

Heeft u vragen?

De hoofd organisatie is in handen van Simon Zeeman, het makkelijkste is om hem een e-mail te sturen viataartvluchten@gmail.com, bellen mag via 06-23801027, maar er wordt niet gegarandeerd dat uw telefoontje snel beantwoord wordt.

   

Giant.jpg


Creatie datum: 07/09/2015 : 08:58
Laatste wijziging: 23/09/2016 : 08:01
Categorie: - Actueel
Pagina gelezen 5201 keren

Kalender